Juni 2024

5 redenen waarom je een webshop met Shopify moet overwegen

Home > Blog > 5 redenen waarom je een webshop met Shopify moet overwegen

#InHetKort

E-commerce kan je niet ontkennenā€¦

De cijfers van online shoppen en daarbij ook die van de e-commerce stijgen jaar na jaar. Nog niet aanwezig in het digitale winkelcentra waar je kan verkopen aan een breder publiek?

Wie weet verander je van gedachten na het lezen van dit artikel šŸ˜.

Overweeg shopify

1. EASY PEASY

Shopify is Ć©Ć©n van de bekendste e-commerce platformen en aangezien je dit artikel leest heb je er waarschijnlijk ook al van gehoord. De populariteit is te verklaren door de toegankelijkheid en veiligheid vanaf het moment dat je je een online winkel opent. Het toevoegen van producten is eenvoudig en zorgeloos, werkelijk een plug & play oplossing voor jong en oud. Vanaf het moment dat je webshop up en running is kan je alles goed opvolgen, van stock tot bezoekers, bestellingen en veel meer!

Met de vele gebruikers die dagelijks betalingen uitvoeren op een webshop die gebouwd is op Shopify geeft dit een vertrouwd gevoel aan je klanten zodra ze moeten betalen. Handig toch, iets voelt vertrouwd ook als het nog maar net online staat.

2. MOBILE FRIENDLY

De meeste integraties van shopify zijn standaard voorzien van een goede gebruiksvriendelijkheid op desktop en mobiele toestellen. Zelfs al is het je eerste webshop je hoeft je geen zorgen te maken over de look en feel op verschillende schermen.

Overweeg shopify

3. MARKETINGGERICHT

Dankzij de verschillende instellingen die je op product niveau kan beheren, kan je de vindbaarheid van jouw producten optimaliseren zonder dat je hiervoor enige code moet kennen.

Daarnaast is het eenvoudig om aanpassingen te maken die je SEO-score verbeteren, zodat je website hoog in Google verschijnt. Er zijn ook aanpasbare meta-velden beschikbaar om de teksten te optimaliseren die je deelt op sociale media en die verschijnen in Google-zoekresultaten.

4. SAFETY FIRST

Een Shopify webshop is vanaf het eerste moment dat je je digitale winkeldeur opent beveiligd. Zo zijn alle automatisch koppelingen die nodig zijn om betalingen te ontvangen vanaf dag 1 in orde. Mocht je nog extra beveiliging willen, dan kan dat zeker door extra integraties te voorzien specifiek naar je wensen. Ook back-ups van je themaā€™s en producten kan je bijhouden zodat geen risico loopt om je belangrijke data te verliezen.

Overweeg shopify

5. THEMES

Themaā€™s zijn er in alle vormen en prijscategorieĆ«n. Als je begint met een eerste kleine webshop, voldoen vaak de gratis basisthema's als je niet te kieskeurig bent. Ben je kieskeuriger en zoek je iets unieks of met meer mogelijkheden, dan zijn de grotere betaalde thema's binnen Shopify een betere keuze.

Je thema, of het nu betaald is of niet, kan ook gepersonaliseerd worden door een Shopify ontwikkelaar voor dat extra beetje flair. Het is zelfs mogelijk om vanaf een blanco pagina te starten en je eigen thema op maat te laten ontwikkelen, zodat jouw website jouw droomwinkel wordt.

Waarom een shopify developer kiezen?

Wil je een online winkel openen? Dat kan iedereen. Maar wil je een webshop die visueel aansluit bij je bedrijf, optimaal presteert en logisch is opgebouwd? Daar heb je een webarchitect voor nodig. Als digital agency zijn wij architect en aannemer in Ć©Ć©n. Hier zijn enkele redenen waarom je ons zou kunnen inschakelen:

  • Technische expertise: Het lijkt eenvoudig maar het blijft een belangrijke keuze om ons in te schakelen. Hoewel je heel veel zelf kan loop je soms vast op technische onderdelen en is het praktisch om terug te kunnen vallen op onze expertise.
  • Design from scratch: Je volledig gepersonaliseerde webshop van een wit blad opbouwen op de gebruiksvriendelijkheid van Shopify? Dit kan enkel met de nodige achterliggende kennis van het platform. Zo kan je 100% je visuele identiteit integreren in je Shopify webshop.
  • Integraties: Shopify is goed maar kan niet alles. Heb je software dat je wil koppelen aan Shopify dan wordt het al iets technischer en dus ook moeilijker. Wil je je producten en stock koppelen aan Shopify of je facturatie platform? We kunnen hiervoor de technische set-up voorzien.
  • Optimalisatie en groei: Yes, je webshop staat er en je kan je hopelijk 100% focussen op wat je effectief doet. Het nadeel, je webshop verliest wat aandacht en wordt niet meer geoptimaliseerd. Met onze achterliggende kennis kunnen we webshops efficiĆ«nt optimaliseren voor betere prestaties en vindbaarheid(SEO). Dit zorgt voor meer verkeer, hogere conversies en uiteindelijk meer omzet.

Foto Popkorn Team

Op deze pagina kan je niets kopen maar ben je wel verkocht?

Vraag gerust onze expertise om te zien wat voor jou de beste oplossing is.

Contacteer ons