Februari 2023

AI inbouwen in je website? Dat kan!

Home > Blog > AI inbouwen in je website? Dat kan!

#InHetKort

Je kan er niet omheen, AI (Artificiële Intelligentie) zit in een stijgende trend. Niet verwonderlijk aangezien wat je er allemaal mee kan bereiken, ook voor je website! AI schrijft niet alleen een opstel voor je kinderen over een bepaald thema maar kan ook de bezoekers van je website gerichte tips en informatie geven. We gaan even dieper in op hoe AI je website kan versterken.

ai

Give your Laravel App some AI

Alles begint met een vraag, ook wel een "prompt" genoemd. Deze prompt maak je zo duidelijk mogelijk. Denk aan hoe je een briefing gaat geven aan een persoon die iets voor je moet doen. Je stelt eerst wat je wil bereiken, daarna geef je wat tools en details mee, zelfs een voorbeeld, en daarna geef je de uiteindelijke opdracht. Zo heb je de AI zo veel mogelijk informatie gegeven die hij nodig heeft om een correcte oplossing te geven. Nadien kan je steeds je prompt nog verduidelijken of verbeteren door extra vragen te stellen.

Een concreet voorbeeld van een prompt: Gedraag je als een Franse vertaler gespecialiseerd in spelling controle en grammatica. Ik spreek tegen je in een andere taal en jij detecteert de taal, vertaalt de tekst in het Frans en verbetert de spelling en grammatica waar nodig. Mijn eerste zin is: "Hallo, ik ben Kevin en ik zou graag een artikel in het Frans schrijven."

Het resultaat van deze prompt zie je hiernaast en spreekt voor zich.

Cool, hoe verwerk ik die AI nu in mijn website?

De mogelijkheden zijn hier eindeloos zo lang het gaat om het terugkoppelen van algemene informatie of data. Je kan AI bijvoorbeeld laten instaan voor het terugkoppelen naar de gebruiker bij de validatie van je contact formulieren. Let op: natuurlijk moet je nog steeds zelf instaan voor beveiliging van je formulier, ChatGPT kan wel gebruikt worden om je validatie mooi uit te leggen aan de gebruiker. Je geeft een prompt door en kan het antwoord van ChatGPT rechtstreeks terugkoppelen aan je gebruiker. We geven een concreet voorbeeld:

laracon

Prompt:
The following fields are mandatory: 'firstname', 'lastname', 'email', 'message'. Given the following array, explain which fields are missing and what should be filled in with an example: ['firstname' => null, 'lastname' => 'Popkorn', 'email' => null, 'message' => 'Dit is een test']
Write the example in human speach, not code. Call the PHP array 'form' in your text, not PHP array.

Antwoord van ChatGPT:
In the form, the following mandatory fields are missing:
firstname
Email

To complete the form, the following data should be filled in for the missing fields:
firstname: John
email: john@example.com

So the completed form would contain the following information:
firstname: John
lastname: Popkorn
email: john@example.com
message: Dit is een test

ai

Met het integreren van AI in je website, net zoals in het eerste voorbeeld in deze blog, kun je je blog naar een hoger niveau tillen.

De AI-technologie is in staat je tekst beter te begrijpen dan traditionele vertaalhulpmiddelen zoals Google Translate, waardoor een nog specifiekere en nauwkeurigere vertaling mogelijk is.
Dit is ook de reden waarom Google zich zorgen maakt over AI en waarom velen AI zien als de mogelijke vervanger van Google.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat bedrijven zoals Microsoft miljarden investeren in de ontwikkeling van AI-technologie, zoals in hun Bing zoekrobot. Door AI in je website te integreren, positioneer je jezelf aan de vooravond van deze innovatieve technologie en profiteer je van de vele voordelen van het integreren van AI in je website.

Het toevoegen van AI-technologie aan je website kan bijdragen aan een verbeterde gebruikerservaring en een hogere efficiëntie bij het onderhoud van je website. Geen manuele vertalingen meer, gebruik door AI gegenereerde teksten. Gramaticaal perfect in orde en zonder ook maar 1 spellingsfout. Duidelijk gestructureerde terugkoppeling van problemen of opmerkingen aan je gebruikers, geheel op basis van hun keuzes. Mogelijkheden en opties genoeg om AI in je website te betrekken.

Is AI gratis? Nee, zeker niet.

AI is uiteraard geen gratis technologie, er kruipt heel wat tijd en ontwikkeling in het maken van deze systemen. Vaak wordt AI betaald per "token". Een token kan je zien als een stuk van een woord. De prijs per token hangt af van welke AI je gebruikt, of welk model je gebruikt. Zo zijn er van ChatGPT bijvoorbeeld 4 verschillende modellen.

Deze gaan van de snelste response tot de meest kwalitatieve response. Voor het beste, sterkste model van ChatGPT betaal je op datum van schrijven van deze blog $ 0,02 / 1000 tokens. Deze paragraaf heeft 103 woorden, dat komt neer op ongeveer 76 tokens.

Bij een druk bezochte website kan dit dus zeker een prijzig extraatje zijn.

Meer uitleg hierover kan je hier vinden.

Foto Popkorn Team

AI in je website: een sterk idee!

Hopelijk heeft deze blog je kunnen inspireren over hoe je AI in je website kan betrekken. We kijken alvast uit naar al jullie ideeën en werken ze met veel plezier ook uit!

Trouwens, een van de paragrafen in deze blog werd geheel geschreven door AI. Kan je raden welke?

Contacteer ons