September 2021

Behind The Screens

Home > Blog > Behind The Screens

#InHetKort

Behind The Screens

Altijd al eens behind the screens willen gaan bij een digital / creative agency? We gebruiken heel wat verschillende tools en software om alles gestructureerd en efficiënt te kunnen realiseren dus er gebeurt wel wat op onze schermen. We geven iedereen met veel plezier een woordje uitleg over onze toolbox om een beter beeld te krijgen "how we roll".

Communicatie

Zonder communicatie weet je niets. Wie werkt vandaag aan welk project, welke zaken moeten doorgestuurd worden naar de klant, … Zowel interne als externe communicatie is cruciaal en vereist de nodige tools. Tijdens de werkuren gebruiken wij het (voor sommigen) welgekende Microsoft Teams. Alle communicatie rond projecten of thema's duidelijk groeperen is a peace of cake met Microsoft Teams. Maar met Teams doen we zoveel meer, van online meetings tot SharePoint koppelingen, het is een tool om je zeker eens in te verdiepen.

Uiteraard is het niet mogelijk om alle communicatie via één kanaal te laten verlopen. Zo is er ook onze klantensupport waar we gebruik van maken. Hierin komen de vragen van onze klanten over alle kanalen op 1 platform binnen. Zowel e-mails, berichten van Messenger en gehele Whatsapp conversaties worden naar Zendesk verzonden.

In één oogopslag alle info gestructureerd ontvangen en toewijzen om iedereen z.s.m. te helpen met al hun vragen. Een goede en snelle support voor al onze klanten staan centraal bij Popkorn!

Veiligheid

Veiligheid

Eén van de belangrijkste topics (of zelfs het allerbelangrijkste) is wachtwoordbeveiliging binnen een bedrijf. Daarom beveiligen wel alles in onze digitale kluis van Dashlane, een eenvoudige, veilige wachtwoordbeheerder voor iedereen.

Een overzicht van hoeveel veilige / unieke wachtwoorden je in totaal hebt samen met een overzicht van de emailadressen waar je hetzelfde wachtwoord gebruikt. Een leuke maar ook handige feature binnen Dashlane is darkweb-monitoring. Hiermee monitoren we onze mailadressen, indien er een wachtwoord wordt gelekt gelinkt aan 1 van onze emailadressen ontvangen we direct een waarschuwing. Niet iedere lek kan je zelf voorkomen, denk maar aan de gelekte wachtwoorden van Facebook, je kan er wel zelf zo snel mogelijk op reageren.

Creativiteit

Creativiteit

Ga je de grafische kant op dan stellen Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign je zeker niet teleur. Wil je wat meer fluff op het internet brengen dan kan je gebruik maken van Adobe XD voor je webdesigns. Deze parel van een tool is dan ook de beste vriend van (bijna) elke webdesigner, bij ons toch al zeker. Als content creators hebben we ook nog andere partners in crime. Dit zijn Adobe Lightroom en Bridge voor het verwerken van foto's en Premiere en After Effects voor het bewerken van video. Fun fact: Het software bedrijf Adobe is opgericht in 1982 en wordt volgend jaar dus al 40!

Time Management

Time Management

Time is money, om de vele taken binnen een werkweek in te plannen gebruiken we Teamleader, een Belgisch software pakket met de hoofdzetel in Gent, #SupportLocal. Van project management tot facturatie, met Teamleader automatiseren we een groot deel van ons werk om extra werk tot een minimum te beperken. Geen vertragingen tijdens het werken en geen verassingen achteraf.

Foto Popkorn Team

Meer weten?

Heb je zin om je tools te upgraden maar graag nog wat meer info? Contacteer ons!

Meer over Thibeau Contacteer ons