Augustus 2022

Een Laravel website laten maken, wat betekent dat?

Home > Blog > Een Laravel website laten maken, wat betekent dat?

#InHetKort

Lara-wat? Laravel!

Het feit dat je al gehoord hebt van Laravel websites wil volgens ons zeggen dat je geïnteresseerd bent in kwalitatieve technologie. Dat is al een goed begin! Toch nog nooit van dat Lara-ding gehoord? Dan is het hoog tijd om je kennis bij te schaven. Gelukkig is dat net wat deze blog kan doen.

Een professional inhuren

Laravel is PHP Framework
nummer 1!

Laravel is een van de populairste PHP frameworks van de laatste jaren. Indien je niet thuis bent in de technische web wereld en het in Keulen hoort donderen bij de woorden 'PHP Framework' leggen we het graag even kort uit.

Je hebt vast wel eens van WordPress of Magento gehoord. Dat zijn ook PHP frameworks, dan wel van een heel ander type. Een framework biedt een developer een solide startbasis om aan een website te beginnen.

Bij WordPress ligt de focus op het maken van pagina's en nieuwsberichten. Wil je je website uitbreiden dan ben je vaak gelimiteerd tot het kiezen van de juiste plugins en hopen dat deze doen wat je wil. Mirakels moet je bij WordPress vaak niet verwachten.

Unlimited!

Bij Laravel zijn de mogelijkheden onbeperkt. Standaard kan je geen pagina's of nieuwsberichten aanmaken zoals bij WordPress, wel is er de volledige ondersteuning voor de developer om databases, functionaliteiten en andere zaken eenvoudig op te bouwen.

Het verschil zit hem dus dat een framework als WordPress zich meer gaan focussen op eenvoudige websites met minder vereisten die meteen werken. Voor het gebruik van Laravel moet er een echte webontwikkelaar aan tafel zitten die met de sterke tools van Laravel een op maat gemaakte oplossing kan voorzien voor de klant. Dit is vaak dan ook de beste oplossing en dat vertaalt zich in het aandeel van Laravel projecten in de PHP wereld van 2021.


Alles mag en alles kan!

Zoals we al hebben aangehaald heeft Laravel geen beperkingen. Het is dan ook perfect voor websites van alle formaten: van kleine snelle websites als one-page designs tot grote enterprise-level projecten.

Heb je een software pakket met een API? Dan integreren we dat met Laravel zeer eenvoudig in je project. Heb je op maat gemaakte gegevensmodellen, databases of andere zaken nodig? Geen probleem.

Is je website louter een kleine verzameling van informatieve pagina's? Geen probleem. Om deze redenen (en nog veel meer nerdy redenen van Kevin) kiezen wij er voor onze projecten in Laravel te bouwen. We laten ons dan ook vooral kennen om onze op maat gemaakte oplossingen, niet om bandwerk en de zoveelste plugin-wizard

Laravel is Open Source. Open wat?!

Laravel is Open Source. Open wat?!

Een van de redenen waarom Laravel zo goed is, is omdat het een Open Source framework is. Dit wil zeggen dat de interne werking publiek bekent en volledig aanpasbaar is. Om het in andere woorden te zeggen: Een hele boel mensen maken er hun levensmissie van om Laravel zo vlot, veilig en goed mogelijk te maken.

Het pakket zelf staat onder constante kritische blikken wat er voor zorgt dat het steeds geüpdatet, uitgebreid en verbeterd wordt. Dit gaat ook jouw website ten goede want deze updates zijn in 99% van de gevallen ook van toepassing op je eigen Laravel website.

De basis van je website staat dus niet alleen onder onze waakzame developer-handen maar ook onder die van duizenden andere technische experten. Geen zorgen, de code van je website blijft uiteraard wel privé. Enkel het basis Laravel framework waar je website gebruik van maakt is publieke kennis, eens deze opgenomen is in je website blijft deze afgeschermd.

Enkele voorbeelden van onze Laravel projecten...

Clayton

Een totaalpakket met API integraties, calculator modules en beschikbaar in vijf talen. De website van Clayton is het schoolvoorbeeld van wat er mogelijk is met Laravel: alles dus.

Ontdek deze case

Schrijnwerken Van Remoortere

Informatie, informatie, informatie. Om een website te maken met veel informatieve pagina's heb je duidelijk geen WordPress nodig maar gewoon een goede Laravel developer.

Foto Popkorn Team

Zin in een Laravel website?

We staan vrijblijvend voor je klaar voor een gesprek. We staan al te popelen om samen te bouwen aan je nieuwe Laravel website!

Contacteer ons