September 2017

Een terugblik op Laracon EU 2017

Home > Blog > Artikel

#InHetkort

See you next year!

De heilige graal voor Laravel Developers vond dit jaar alweer plaats in Amsterdam. Theater de Meervaart werd omgetoverd tot een paradijs voor web developers die gebruik maken van het Laravel PHP Framework. 3 dagen lang werden er verschillende workshops en talks gehouden over een uitgebreid aanbod aan thema’s. Ook wij waren aanwezig, en de sprekers waar wij het meeste van onthouden hebben komen hieronder even aan bod.

Botman - Marcel Pociot

In een samenleving waar AI (Artificial Intelligence) alsmaar groter en populairder gaat worden kunnen chatbots zeker niet ontbreken. De ervaring hebben dat je met een persoon een conversatie houd, maar in werkelijkheid met een robot aan het praten bent, is hier het doel. Bedrijven kunnen een chatbot gemakkelijk inzetten om reservaties, klachten, enz. te behandelen en automatisch door te sturen naar een systeem. Door een chatbot te gebruiken krijgt de user een “menselijke” ervaring die positiever werkt dan een simpel formulier in te vullen.

Met het pakket BotMan van Marcel Pociot maak je heel eenvoudig een chatbot die inzetbaar is op verschillende platformen, zoals Facebook Messenger en Slack. Elk platform heeft zijn eigen werkwijze en API, BotMan zorgt voor een eenvoudige en gestructureerde code die op alle platformen inzetbaar is.

https://twitter.com/marcelpociot

https://github.com/botman/botman

Bruce Lee

Bruce Lee driven development - Jeroen Van Der Gulik

Iedereen kent Bruce Lee als een meester van de Kung Fu gevecht stijl, maar niet iedereen weet dat zijn filosofie en levenswijsheden direct toepasselijk zijn op development.

“You must be shapeless, formless, like water.”

Jeroen linkte vele wijze uitspraken aan design en development concepten. De bovenstaande quote interpreteerde hij in de development wereld dat je aanpasbaar moet zijn. Blijf niet vast zitten in je werkwijzen of tools.

“Absorb what is useful, discard what is useless and add what is specifically your own.”

We waren al van bij het lezen van de titel van deze talk in het schema meteen zeer geïnteresseerd. We konden ons direct vinden in de manier waarop Jeroen de wijsheid van Bruce Lee in onze branche bracht.

Laravel Design Patterns - Bobby Bouwmann

Nederlandse developer Bobby Bouwmann nam ons even terug naar de schoolbanken en ging verder in op een paar vaak gebruikte en zeer handige Design Patterns. Door de link te leggen met gebruikswijzen van deze Design Patterns specifiek naar Laravel toe kwamen we weer wat meer te weten over performanter code schrijven en hoe je het jezelf gemakkelijker kan maken door een gestructureerde manier van werken aan te nemen.

Onze tip

Eryn O’Neil had met haar zelfzekere en entertainende manier van spreken meteen de aandacht van de hele zaal. Ze sprak over probleemsituaties die ze zelf heeft meegemaakt, en hoe ze deze uiteindelijk heeft kunnen oplossen. Het zachte gelach in de zaal wanneer ze problemen aanhield toonde hoe iedereen wel eens in haar schoenen heeft gestaan.

Het opstellen van checklists was een van haar grootste tips. Maak een lijst met wat er moet gebeuren wanneer het fout gaat. Ze bewees het nut van checklists door een aantal anekdotes uit de medische wereld zoals het vergeten van medische tools in het lichaam van patiënten. Een checklist overlopen na elke operatie maakte van die (zorgwekkend) veelvoorkomende probleem een uiterst zeldzame gebeurtenis.

Wees voorbereid op wanneer het fout gaat, want vroeg of laat zal dit toch eens gebeuren."

Debugging Design - Laura - Elizabeth

Dat developers niet altijd even goede designers zijn is bij ons ook een bekend fenomeen. De Engelse designer Laura Elizabeth nam er een webpagina bij die duidelijk niet langs een designer was gegaan. Stap voor stap nam ze de probleempunten uit de pagina, ze behandelde ze als bugs, iets waar developers dan weer wel raad mee weten. Met behulp van een paar handige tools op het web transformeerde de pagina stap voor stap in een professioneel uitstralende website.

http://dribbble.com

http://paletton.com/

http://fontpair.co/

Foto Popkorn Team

Hulp nodig met je online marketing?

Ken je Kevin al?
Hij gaat samen met jou je online marketing strategie bekijken en optimaliseren. Contacteer Kevin en hij gaat meteen aan de slag om zo veel mogelijk conversies te halen voor jouw bedrijf.

Meer over Kevin Contacteer ons