Februari 2023

Laracon EU 2023.

Home > Blog > Laracon EU 2023

#InHetKort

Na ongeduldig wachten was het weer zover, een nieuwe start van het jaar met niets minder dan een gloednieuwe Laracon EU. Dit is de grootste Europese conferentie van Laravel (het framework waar we onze websites op bouwen) met tal van interessante sprekers die hun nieuwste bevindingen van Laravel delen en nog zoveel meer.Enkele sprekers die ons geïnspireerd hebben:

laracon

Give your Laravel App some AI
by Marcel Pociot

Wat is AI?
Artificiële intelligentie is de mogelijkheid om machines menselijke vaardigheden aan te leren zoals redeneren, creatief zijn, leren,… Niets waar je je momenteel al zorgen over hoeft te maken maar de kracht van AI zit zeker in stijgende lijn.

Dankzij Marcel Pociot hebben we weer wat extra methodes bijgeleerd om AI te verwerken in onze Laravel projecten. Hierdoor kan je AI combineren met tal van ideeën, je kan het zo zot niet bedenken, AI heeft oneindig veel mogelijkheden. Zo kan je bv. een bot gebruiken om je gebruikers een automatisch gegenereerd antwoord te bieden op vragen, stukken teksten vertalen, compleet nieuwe teksten verzinnen, … noem maar op!

laracon

Th1nk Lik3 a H4cker
by Stephen Rees-Carter

Is hacken altijd gevaarlijk?
Hacken kan je ook doen op een etische manier, zoals onderzoeken of iets veilig is. Zolang je verder geen actie onderneemt met de informatie die je vergaart kan dit gezet worden onder etisch hacken. Vanaf je natuurlijk iets doet met informatie die niet tot jezelf behoort is dit niet onder het etische aspect.

Stephen Rees-Carter heeft ons een leuke demonstratie gegeven over hoe makkelijk het eigenlijk is om een slecht beveiligde website te hacken doormiddel van bepaalde formulieren en url's te manipuleren. Dit laat ons nog beter nadenken over hoe we websites beter en slimmer (moeten) beveiligen om de 'niet-zo-friendly hackers' buiten te houden. Gelukkig zijn de methodes die hij heeft laten zien bij ons al goed beveiligd!

laracon

Modern API workflow in Laravel
by Steve McDougall

AP wat ?!
Application Programming Interface, een manier om gegevens uit te wisselen tussen web-applicaties of software. Je maakt er dagelijk gebruik van zonder het waarschijnlijk zelfs te weten! Het grote doel van een API te gebruiken is om dubbele data te kunnen vermijden. In plaats van bv. het weer op elke applicatie afzonderlijk te moeten voorspellen kan je een app bouwen die gebruik maakt van de Weather API. Deze kan je integreren in al je toekomstige apps om gemakkelijk het weer te tonen op elke app die je hebt gebouwd. Dat alles zonder professioneel weerman te moeten zijn!

API's kan je op verschillende manieren implementeren maar door Steve McDougall zal het bij ons in de toekomst er veel gestructureerder uitzien.

Dankzij de interessante sprekers op en naast het podium was het dit jaar zeker een top editie. Ook de niet development gerichte talks waren zeker de moeite, deze gaven ons nieuwe inzichten en verhelderende gedachten over het leven in onze digitale wereld. Wij kijken er in ieder geval al naar uit om al deze kennis te kunnen gebruiken in komende projecten.

Foto Popkorn Team

Ben jij ook een fan van Laravel?

We hebben enorm veel bijgeleerd en genoten van Laracon EU 2023, aarzel niet om ons te contacteren in verband met jouw (toekomstige) Laravel project!

Contacteer ons