Februari 2019

We love tech!

Home > Blog > Artikel

#InHetKort

The Internet Of Things

Het is al jaren niet nieuw meer maar voor velen nog een ver van bed show “the internet of things”. Niets is echter minder waar, in dit artikel gaan we na wat er al mogelijk is en dat invloed heeft op ons dagelijkse leven, zowel thuis als op het werk. Ben je nog niet volledig mee… de term ‘Internet of Things’ gaat over alle soorten voorwerpen die verbonden zijn met het internet. In deze blog lees je dus meer over Voice Control, VR, AI, ….

Amazon Alexa

“Alexa ik heb een vr… Alexa… ALEXA!!!”

Voice Control

Een tijdje geleden lanceerden we al een artikel over Amazon Alexa maar is dit nu iets dat we al echt gebruiken in België… ja en neen! De hype rond Voice-control systemen zet zich alsmaar verder en ook het aanbod van applicaties wordt alsmaar groter. Zo kan je Google Home & Amazon Alexa meer en meer in de Vlaamse huiskamers terugvinden. Waarom? Omdat meer en meer toestellen standaard de mogelijkheid bieden om te werken met voice control. Wat betreft de groei van de applicaties zijn we ons in België nog niet altijd bewust van de mogelijkheden van voice control, dit is voornamelijk te verklaren door het gebrek aan mogelijkheden in het Nederlands. Ben je vlot Engelstalig dan kan je al auto’s op afstand bedienen met voice control, cool of creepy? Wij vinden het alvast een uitdaging om te ontwikkelen met de mogelijkheden van voice control!

Google Fit elipse

10.000 stappen?!

Smart watches, Activity trackers, ...

Smart Watches, activity trackers, stappen tellers, … als het activiteit meet is het populair in 2019. Zo goed als iedereen wil zijn stappen, hartslag of algemene gezondheidstoestand opvolgen en weten. Maar terwijl iedereen de doorsnee smartwatches gebruikt zijn er ook heel wat andere gadgets op de markt die je kan gebruiken voor het opvolgen van je activiteit en gezondheid.

De meest opkomende manier van sportcoaching of gezondheidsopvolging zijn de toestellen met AI (Artificial Intelligence). Wat is hier nu zo speciaal aan? AI technologie zorgt ervoor dat het toestel slimmer wordt naarmate je het meer gaat gebruiken. Een voorbeeld van AI in het sporten is bijvoorbeeld bij het lopen, hoeveel factoren zijn er niet dat invloed hebben op het lopen? Aan de hand van AI technologie worden zoveel mogelijk factoren verwerkt met de kennis van vorige activiteiten zodat je steeds kan opvolgen hoe goed je bezig bent.

“Ik wil mijn snelheid verhogen bij het lopen?” Je AI coach kan je perfect zeggen wanneer je welke training moet doen en hoe ver je mag gaan tijdens het lopen. Magie? Neen, persoonlijke data en slimme algoritmes.

Augmented en virtual reality

Omdat er nog veel onduidelijkheid is rond het verschil tussen augmented en virtual reality: augmented reality is een toevoeging aan de (echte) reële wereld, virtual reality is een totaal andere realiteit creëren. Hoe herken je het verschil? Bij een augmented reality zie je waar je (echt) bent, bij virtual reality zie je niet waar je echt bent.

Even naar het verleden…

Weet je nog … Google Glass, de “geflopte” innovatie van Google. Hoewel deze bril niet het commerciële succes is geworden zoals Google had gehoopt is er toch terug leven rond de Google Glass ofwel de Glass Enterprise Edition. De Glass kan effectief worden gebruikt voor industriële, medische, … toepassingen. Waarom enkel voor deze toepassingen? Heel simpel, privacy en veiligheid, de bril werd en wordt nog steeds door velen gezien als schending van de privacy, daarnaast wordt de bril gezien als een veiligheidsrisico tijdens het autorijden bijvoorbeeld. Deze twee zaken lagen direct in conflict met de visie van Google, een bril die je altijd kan ophouden gedurende de dag.

Virtual Reality

Pokémon GO maar dan anders

Een andere trend die ook meer ter sprake komt is Augmented Reality. Niet enkel Pokémon GO gebruikt deze populaire technologie, ook in het dagelijkse leven kan je dit al terugvinden. Coolblue bijvoorbeeld, ze hebben een nieuwe functionaliteit gelanceerd waarbij je een TV rechtstreeks in je woonkamer kan plaatsen via Augmented Reality zodat je meteen kan zien of het formaat goed is en de tv in je woonkamer past.

Virtual reality en augmented realty worden al enkele jaren als buzzwoord gebruikt wanneer het gaat over nieuwe hypes en trends. De realiteit is echter dat het meer en meer een handige tool is geworden voor bedrijven. Sectoren zoals vastgoed, gezondheidszorg en onderwijs groeien alsmaar sneller door de unieke kracht die deze technologieën met zich mee brengen.

Google Home

Conclusie

Voor ons mag het gerust blijven verder evolueren want ook een website of webapp kan je met Alexa raadplegen. Een link leggen tussen je online website en Alexa zou je bijvoorbeeld kunnen toelaten om aan Alexa te vragen of je webshop deze nacht orders heeft ontvangen of hoeveel er nog open staan. Natuurlijk moet er hier dan wel nagedacht worden over de veiligheidsrisico's maar dat even terzijde. Onze tip… heb je een futuristisch idee, praat erover met ons want wie weet is het wel sneller gerealiseerd dan je denkt.

Foto Popkorn Team

Meer weten?

Interesse in de laatste nieuwtjes op vlak van technologie of marketing? Stijn helpt je graag verder!

Meer over Stijn Contacteer ons