November 2022

6 Tips voor het schrijven van een SEO vriendelijke blog!

Home > Blog > 6 Tips voor het schrijven van een SEO vriendelijke blog!

#InHetKort

SEO gericht bloggen

Hoe hoger je scoort in de zoekresultaten van Google hoe meer je website bezocht wordt. Maar hoe zorg je nu dat je blog hoog in de zoekresultaten van Google komt? Je kunt het wel al raden, een SEO vriendelijke blog schrijven. Wat is een “SEO” vriendelijke blog? We leggen het je van A tot Z uit.

blog writing

Tip 1: Weet welke keywords belangrijk zijn voor jou

Keywords, keywords, keywords… Je zult er vast wel al van gehoord hebben als je bezig bent met SEO. Keywords zijn misschien wel het belangrijkste middel om hoog te scoren in de zoekresultaten van Google.

Maar hoe vind je nu zulke keywords? Wat je eigenlijk doet wanneer je op zoek gaat naar keywords is proberen te denken als de persoon die zoekt naar de informatie die op jouw website staat. Bijvoorbeeld: Ik ben op zoek naar een Aldi bij mij in de buurt (Beveren), hoe type ik dit nu in op het internet? "Aldi in de buurt" "Aldi in Beveren", …

Natuurlijk hoef je zelf niet het warm water uit te vinden en zelf handmatig opzoek gaan naar deze keywords. Er zijn heel veel verschillende sites en tools die jou hierbij helpen. De tool die we bij Popkorn gebruiken is Übersuggest van Neilpatel en de chrome extension hiervan. Maar natuurlijk zijn er nog andere alternatieven zoals: Semrush, Moz, Google Keyword Planner, QuestionDB, …

Nu je deze keywords verzameld hebt, is het tijd om deze te verwerken in je teksten, meta titles en meta descriptions!

URL gebruiken

Tip 2: Vergeet geen links!

Links zijn ontzettend belangrijk voor een goede score op de zoekresultaten van Google. Dit kun je doen door links te plaatsen naar andere waardevolle websites, wat ervoor zorgt dat Google jouw website relevanter vindt. Dit zal op zijn beurt er voor zorgen dat je dus beter gaat scoren op Google en dat is tenslotte de reden dat jullie deze blog aan het lezen zijn

.Prop je blog natuurlijk niet onnodig vol met links, probeer het relevant en logisch te houden.

blog writing

Tip 3: Een goede meta title en meta description

Wat zéér belangrijk is voor het hoog scoren in de Google zoekresultaten is een goede meta title en meta description. Meta titles en meta descriptions zijn de teksten die je ziet bij de Google zoekresultaten. Met deze teksten moet je de lezer echt overtuigen om op jouw website te klikken.

Naast het doel de mensen te overtuigen om op jouw website te klikken is het ook belangrijk voor een goede SEO-score. Hier vind je enkele tips voor hoe je een meta title moet opstellen.

Zorg dat je belangrijkste keyword zowel in de meta title als description komt.

Enkele tips:
1. Plaats dit keyword zo vroeg mogelijk in de tekst.
2. Meta en page titles bevatten best tussen de 50-60 tekens en de meta description tussen de 130-155.
3. Maak de tekst zo aansprekend mogelijk
4. Verwerk een call-to-action

mobile friendly blog

Tip 4: Maak je blog mobile friendly

Bijna 60% van de zoekopdrachten op Google gebeuren met een smarteen gsm. Met dit cijfer hoeven we jullie niet uit te leggen hoe belangrijk het is om je blog mobile friendly te maken.

Zorg dus dat je website makkelijk leesbaar is op je telefoon, maar hou ook rekening met het feit dat een website bijvoorbeeld ook trager kan zijn op dat platform dan op desktop (Mobiele data en ontvangst kan bijvoorbeeld een rol spelen hierin).

Zorg dus dat je website speed en performance hier ook goed op scoort. Maar meer over de snelheid van je website lees je in onze vijfde tip!

Tip 5: Snelheid van je website

Voor je blog goed te laten scoren moet de snelheid van je website ook goed zijn. Niet alleen de snelheid, ook de performantie is belangrijk.

Hou net zoals we bij puntje 4 besproken hebben in je achterhoofd dat de snelheid van mobile en desktop enorm kan verschillen. Onderzoek dus of beide versies snel zijn. Hoe doe je dat? Simpel, er zijn allerlei websites die dat voor jou doen.

Onze favoriete website om dit te controleren is: https://pagespeed.web.dev/.

Tip 6: Kwaliteit boven kwantiteit

Probeer de kwaliteit van je blogs scherp te houden en schrijf geen onnodige tekst. Hoe relevanter de content op je website is, hoe meer dit zal bijdragen aan je vindbaarheid.

Zorg dat ook je oude blogs nog aansluiten met je huidige website of aanbod, indien dit niet het geval is pas ze dan aan of verwijder ze.

SEO vriendelijke blog

Waar wacht je nog op?!

Hup, hup! Nu je de meest relevante tips hebt om een blog te schrijven is het tijd om er werk van te maken. Schrijf natuurlijk geen blog om een blog te schrijven!

Schrijf een blog om je bezoekers te entertainen, zelf bij te leren of gewoon voor je plezier!

Met deze 6 tips kom je al ver, nu jij nog!

Foto Popkorn Team

SEO advies nodig voor uw blog of website?

We staan vrijblijvend voor je klaar voor een gesprek. We staan al te popelen om samen te bouwen aan je nieuwe SEO vriendelijke website!

Contacteer ons