DAF TRUCKS BELUX

DAF Trucks is een dochteronderneming van PACCAR Inc. en behoort tot de meest succesvolle truckproducenten in Europa. Tot hun gamma behoren eersteklas trekkers, bakwagens en de diensten erachter. DAF Trucks BELUX is het Belgisch-Luxemburgs onderdeel van DAF Trucks met een team van 26 concessiehouders. Met sociale media bouwt DAF Trucks BELUX een community uit voor de gebruikers van hun producten in deze regio.

Analyse op Facebook

MAN, Iveco, … DAF Trucks BELUX heeft verschillende concurrenten die reeds enkele jaren actief op Facebook aanwezig zijn. Hiernaast zijn er ook andere pagina’s zoals DAF Trucks NV en verschillende landen met een eigen DAF Trucks pagina. Om in dit geheel van collega’s en concurrenten te passen is het belangrijk om de andere spelers ook goed te kennen om de ideale Facebook-positie in te nemen. Deze data hebben wij tot een gestructureerd geheel gebracht en aangeleverd.

Content

Om de primaire doelgroep van DAF Trucks BELUX, truckchauffeurs, goed te kunnen bereiken is er specifieke content nodig. De combinatie van bedrijfsinformatie aanbieden, deelbare content creëren en interactie creëren op de Facebookpagina ligt hierbij centraal. Content aanleveren die bij het opstarten de community aanspreekt om hier later op verder te bouwen is de grootste stap die wij voor DAF Trucks BELUX dit jaar zullen zetten op social media.

Adverteren

Om truckchauffeurs te kunnen bereiken is adverteren op Facebook een noodzaak. Als bedrijf met een Facebookpagina is er bij de opstart geen rechtstreeks contact tussen truckchauffeurs en DAF Trucks BELUX. Adverteren gaf ons hier de mogelijkheid interactie te creëren en de doelgroep rechtstreeks te bereiken.