December 2018

Het belang van fotografie in de digitale wereld

Home > Blog > Artikel

#InHetKort

Leren van de beste

Omdat goede foto’s nemen een echte kunst is stuurden we ons team erop uit om het te leren van de beste. Ann Coppens, die net de Award Master Qualified European Photographer in ontvangst had gekregen was dan ook een ideale leermeester. Of ons team nu ook zo’n prachtige foto’s heeft leren maken lees je hieronder.

Picture by AnnCoppens

Starten bij het begin

Ondanks het feit dat de meesten waarschijnlijk al wat ervaring hebben met fotografie is het begin van de les, een stukje theorie, toch zeer belangrijk. ISO-waarden, sluitertijd en diafragma zijn aspecten van fotografie die je door en door moet kennen als je echt goede foto's wil maken.

De perfecte combinatie van al deze waarden hangt af van wat je wil bereiken met je foto, het daglicht, bewegende of stilstaande beelden en zo veel meer. Om alles tot in detail te bespreken klop je best eens aan bij Ann Coppens zelf.

Kleur en belichting

Wat de meeste mensen vergeten als ze een foto willen nemen is de belichting. Rekening houden met het soort licht en de sterkte van het licht is een must. Als je bijvoorbeeld binnen gaat fotograferen gebruik je best extra belichting, dit zal de foto zeker ten goede komen en is ook beter voor de nabewerking van de foto. Welke belichting je kiest voor het beste eindresultaat is weer een ander verhaal maar een lamp extra kan al veel doen voor een betere foto.

Postit on a wall elipse

#datalimieten

Foto’s voor websites

Op je website is de kwaliteit van de beelden heel belangrijk omdat dit mee de professionaliteit van je bedrijf uitstraalt. Aan de andere kant wil je niet dat de bezoekers minuten moeten wachten voor het inladen van je website. Denk dus eerst goed na voor je een foto upload om op je website te plaatsen. Kies bij de optimalisatie voor een foto met in een zo klein mogelijke formaat en dit zonder kwaliteitsverlies. Mocht je niet weten hoe dit moet kan je hier veel informatie over terugvinden op het web of vraag het gewoon even aan ons.

#MakeItFun

Foto’s voor sociale media

Voor foto’s op Sociale Media gelden toch wat andere regels dan fotografie in de kunst. Hiermee willen we niet zeggen dat een goede foto op sociale media niet zal werken maar wel dat andere zaken nog belangrijker zijn om je foto likeable en shareble te maken. Voor foto’s op sociale media kom je namelijk al een heel eind als je een goede smartphone hebt en is een dure spiegelreflex camera geen must. Enkele goede smartphones voor film en fotografie lees je op de blog van Stijn. Enkele tips voor je foto op Sociale Media:

  • Laat je foto een gevoel en een verhaal uitstralen (In een restaurant is het beter dat het er gezellig en leuk uitziet dan dat iedere persoon er perfect opstaat).
  • Bij foto’s van eten gebruik je een “Food filter”, dit wil zeggen dat de kleuren er harder uitkomen zodat het eten er nog lekkerder uitziet.
  • Gebruik het juiste formaat per medium (1/1 op Instagram, 1/1 of 16/9 op Facebook).

Postit on a wall

Stockfoto’s

In sommige gevallen is het niet mogelijk om foto’s ter plaatse van de klant te gaan nemen. In dat geval zijn stockfoto’s de manier om gratis (of betalend) toch aan professionele afbeeldingen te geraken. unsplash en pexels zijn twee sites waar je gratis goede stockfoto’s kan vinden. Let hier wel op dat je niet de “te standaard” afbeeldingen gebruikt, wanneer het te hard opvalt dat het een stockfoto is dan verliest het al snel zijn waarde.

Foto Popkorn Team

Meer weten?

Kom je graag meer te weten over dit onderwerp? We staan voor je klaar!

Contacteer ons