Mei 2020

Verbeter je lokale vindbaarheid met Google My Business

Home > Blog > Artikel

#InHetKort

Verbeter jouw online zichtbaarheid op je favoriete zoekmachine

Google zet sterk in om aan iedereen persoonlijke zoekresultaten te laten zien. Een manier waarop dit gebeurt is door lokale resultaten te tonen. Wanneer je op zoek bent naar een bakker wil je nu eenmaal één dichtbij vinden en niet één aan de andere kant van het land. Door een Google My Business profiel aan te maken kan je dus makkelijk extra verkeer naar jouw bedrijf krijgen, en het is bovendien helemaal gratis.

Google My Business Popkorn profile

Waarom moet je een Google My Business profiel aanmaken

Naast het voor de hand liggende voordeel dat klanten in de regio je sneller zullen vinden, kan je je potentiële klanten ook al meteen je bedrijfsgegevens tonen. Zonder dat de bezoeker Google moet verlaten krijgt hij alle bedrijfsgegevens in één oogopslag te zien. Wist je dat Google hier zelfs werkt met real-time info? Zoek maar eens naar een supermarkt in je buurt en je krijgt te zien hoe druk het er op deze moment is. En als laatste, Google zou Google niet zijn, als het geen beloning zou geven wanneer bedrijven hun tool goed gebruiken. Wanneer je profiel goed is ingevuld en up-to-date gehouden wordt zal je ranking in Google zelf ook verhogen.

Google My Business on Google Maps elipse

Zet je bedrijf op de kaart

Voor lokale zoekopdrachten is het heel belangrijk om met je Google My Business profiel op het kaartje in de zoekopdrachten te komen. Dit kaartje staat namelijk bovenaan de pagina waardoor de andere resultaten steeds verder zakken. Dit is vooral belangrijk bij algemene zoekopdrachten, Google toont hierbij dan drie resultaten, deze bedrijven krijgen dus een veel grotere zichtbaarheid en kunnen zo ook meer potentiële klanten bereiken.

Enkele tips om je profiel te optimaliseren

  • Zorg dat je profiel volledig en juist is ingevuld
  • Houdt je profiel up-to-date, heb je tijdelijk aangepaste openingsuren dan geef je deze best ook ineens in.
  • Voeg minimaal 4 foto's toe aan je profiel
  • Kies de juiste categorie
  • Maak wekelijks een nieuwe post (Content op Google My Business heeft namelijk maar een levensduur van één week)

Google My business opzetten

Wil je graag goed scoren bij lokale zoekopdrachten dan is een GMB-profiel dus cruciaal. Een vermelding bovenaan in Google zorgt namelijk voor een veel grotere zichtbaarheid en gaat ook meer clicks genereren. Een profiel is gratis aan te maken dus waar wacht je nog op?

Foto Popkorn Team

Meer weten?

Kom je graag meer te weten over dit onderwerp? We staan voor je klaar!

Contacteer ons