Januari 2018

Haal meer uit talen

Home > Blog > Artikel

#InHetkort

Online communicatie is meer dan alleen taal

Bevindt jouw primaire doelgroep zich enkel in Vlaanderen? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk al ver met enkel Nederlandse communicatie. Bevindt jouw doelgroep zich over heel België, heel Europa of heel de wereld is een communicatie in verschillende talen een noodzaak. Meertalige communicatie is meer dan vertalen, hoe ga je om met deze verschillende talen?

Niet alles is zwart-wit

Bij de vertaling van een financieel document wordt alles tot op het puntje van de i correct vertaald. We lezen in alle talen een exacte kopie, want…. het is noodzakelijk dat iedereen dezelfde informatie krijgt. Communicatie met een persoonlijk contact vergt meer dan een letterlijke vertaling.

Er zijn meer verschillen dan de taal

Een doelgroep indelen op het vlak van taal is eenvoudig maar hier gaan we vaak te snel door de bocht. Als we kijken binnen onze landsgrenzen zien we al duidelijke verschillen in communicatie tussen de verschillende provincies. Waarom zouden we dan de communicatie voor iedereen over dezelfde kam scheren?

Naast taalverschillen zijn er dus ook cultuur-, locatie-, … verschillen. Waarom is dit belangrijk? Voor een winkel met webshop is het belangrijk om de winkel centraal te plaatsen voor mensen uit de dichte omgeving en te focussen op de webshop voor mensen die verder wonen. Net zoals advertenties binnen de omgeving van de winkel niet dezelfde communicatie bevatten als de advertenties naar ver buiten de omgeving.

social media visual

Addertje onder het gras

De uitzondering bevestigt de regel, zo ook bij het gebruik van talen. Er zijn steeds mensen die een andere taal instellen in hun browser om content te lezen zonder dat ze daarom in een specifieke regio wonen. Ga opzoek naar de ideale mix van algemene informatie en specifiek gerichte informatie en zorg voor een zo groot mogelijk aanbod aan vertaalde content. Een gebruiker die jouw advertentie of social media post in een andere taal dan zijn eigen taal ziet zal al snel afhaken.

Onze tip

Haal meer uit online communicatie door niet enkel de taal maar ook de content aan te passen. Bereik potentiële klanten met content volledig op maat gemaakt die inspeelt op de interesses van je specifieke doelgroep.

Foto Popkorn Team

Hulp nodig met je online marketing?

Ken je Kevin al?
Hij gaat samen met jou je online marketing strategie bekijken en optimaliseren. Contacteer Kevin en hij gaat meteen aan de slag om zo veel mogelijk conversies te halen voor jouw bedrijf.

Meer over Kevin Contacteer ons