September 2020

Haal het beste uit je Macbook Pro Touch Bar

Home > Blog > Haal het beste uit je Macbook Pro Touch Bar

#InHetKort

Is jouw Touch Bar optimaal?

Iedereen met een recente Macbook Pro kent het "flashy" onderdeel van het toetsenbord wel, de Touch Bar. In onze ogen een handige tool die je vaak vergeet of waar je nog niet het meeste hebt kunnen uithalen. Zoals bij alles zijn er voorstanders, tegenstanders en mensen die zich er niets van aantrekken. In onderstaande blog geven we enkele tips en applicaties om de ervaring van de Touch Bar voor iedereen te verbeteren.

Macbook Pro instellingen

Macbook Pro instellingen

Zonder externe apps te downloaden voor je Touch Bar kan je ook in de instellingen snuffelen om de juiste combinaties te vinden. De instellingen voor het aanpassen van je Touch Bar kan je vinden onder Systeem voorkeuren – Toetsenbord. Hier kan je kiezen welke digitale knoppen je Touch Bar toont.

Let op, wat je wel moet weten is dat de Touch Bar is opgesplitst in twee delen. Het linkse deel zijn de app controle instellingen, deze veranderen naar gelang de app die je open hebt. Rechts heb je een controle strip, hier kan je functies toevoegen en verwijderen volgens je eigen voorkeuren. De items die je hier vindt zijn knoppen voor je geluid en de helderheid van je scherm. Daarnaast heb je nog de instellingen voor muziek af te spelen - vorige, volgend, pauze en spelen - en zijn nog vele andere mogelijkheden.

Touch Bar instellingen

Als laatste kan je ook de fn toets instellen, dit wil zeggen dat je bij het indrukken van de fn toets verschillende weergaven kan instellen voor de Touch Bar. Zo kan je kiezen tussen de volgende weergaven bij het indrukken van de toets:

  • F-toetsen (F1, F2, F3, F4, …)
  • App controle instellingen
  • Wisselen tussen schermen
  • Snelle acties

Externe apps

Externe apps

Pock.dev

Pock is een app voor je Macbook die ervoor zorgt dat je je toolbar in je Touch Bar kan zetten zodat je daar tussen applicaties kan wisselen. Het grote voordeel van deze applicatie is dat je meer ruimte hebt op je scherm voor je applicaties. Dit komt omdat de toolbar niet meer onderaan op je scherm wordt getoond maar op je Touch Bar.

Buiten de toolbar kan je er nog andere onderdelen toevoegen aan je Touch Bar:

  • Status widget: wifi symbool, batterij, datum en tijd
  • Controle widget: screensaver, volume, helderheid van je scherm, ...
  • Muziek widget: weergave van je muziek op de Touch Bar
Wil je zelf deze app voor je Macbook Pro? Met deze link kan je de app voor je Macbook Pro gratis downloaden.

Externe apps

Externe apps

Haptic touch

Een van de nadelen van de Touch Bar is dat je geen voelbare feedback krijgt zoals bij het gewone toetsenbord. Met Haptic Touch kan je dit oplossen door het instellen van de gewenste feedback.

  • Optie 1: feedback door een geluid dat afspeelt bij het klikken op de Touch Bar
  • Optie 2: feedback door een 'haptic touch' of haptische waarneming
  • Optie 3: de combinatie van optie 1 en optie 2
Wij zijn alvast fan van deze applicatie en vinden dat Apple deze standaard moet integreren bij een update.

Wil je deze applicatie zelf eens uitproberen? Via deze link kan je de app voor je Macbook Pro downloaden. De eerste 14 dagen kan je deze app gratis gebruiken, daarna betaal je eenmalig $4,99

Foto Popkorn Team

Maak je Mac Book echt persoonlijk.

Thibeau heeft zijn Mac Book al aangepast naar zijn eigen wensen. Nu die van jou nog! Deel je eindresultaat gerust via Instagram Stories en vergeet ons niet te taggen!

Meer over Thibeau Contacteer ons