Februari 2018

Social media integratie

Home > Blog > Artikel

#InHetkort

Sociaal in het echt en op het web

Vandaag kunnen uw social media accounts en website eenvoudig gekoppeld worden. Online geldt hoe meer alles met elkaar verbonden is hoe makkelijker je wordt teruggevonden. Investeer dus niet enkel in de hipste en nieuwste social media trends maar focus op het centraal punt van uw bedrijf, uw website. Sociale media en uw website moeten hand in hand gaan om zo uw online merk te promoten. Hoe alles afzonderlijk kan gepromoot worden vindt u hier niet, we geven wel enkele eenvoudige voorbeelden van hoe u sociale media kan integreren op uw website.

Toon uw aanwezigheid op sociale media

De meest gebruikte en ook wel de eenvoudigste manier om social media te integreren is de “Ik ben ook terug te vinden op sociale media”-knop. Deze knop is gewoon een icoontje van Facebook, LinkedIn, Twitter of andere dat bezoekers naar uw Facebook-brengt. Het zorgt niet enkel voor een stroom naar uw Facebook pagina of ander social media netwerk maar toont ook aan dat uw merk niet “vals” is. In een online wereld waar we alles liefst dubbel controleren is een Facebookpagina met volgers geen overbodige luxe. Als er al 1.000 mensen zijn die uw merk “liken” zijn er al 1.000 mensen die vertrouwen hebben in uw merk.

Sharing is caring?

Zorg voor content dat deelbaar is, nog beter met “share buttons” of “deelknoppen”. Dit zorgt niet enkel voor een visuele extra op uw webpagina maar maakt het ook duidelijk dat deze content “deelbaar” is. Zorg natuurlijk wel dat uw webcode goed zit zodat de post er professioneel uitziet en gebruik enkel de sociale netwerken die er voor u toe doen.

Maak hier geen profiel aan

Geen tijd meer verliezen met inloggen. Profielen aanmaken met formulieren en trage bevestigingen is voor de meeste gevallen verleden tijd. Kort samengevat: zorg ervoor dat als uw gebruikers moeten inloggen dat ze dit ook kunnen met een Facebook of Google account. Wat is hier nog een voordeel aan? Snel veel informatie van al uw bezoekers die inloggen ontvangt u via Facebook of Google direct informatie.

social media visual

Automatisch nieuwe content

Is een Facebook post plaatsen of een foto plaatsen op Instagram voor u eenvoudiger dan een aanpassing doen op uw website. In dit geval kan u misschien kiezen om verschillende onderdelen van jouw sociale netwerken automatisch weer te geven op uw website. Hou dan wel nog rekening met onze tip!

Onze tip

Structuur brengt ons ook meteen naar de derde regel die we vandaag bespreken: links. Ook via je url’s moet je de structuur van je website duidelijk maken aan je bezoekers. Als ze in de navigatie een paar niveau’s diep gaan, moet dat te zien zijn aan de url’s. En bij een inkorting van deze url’s moeten ze zich terug omhoog kunnen begeven.

Daarbuiten bekijkt Google ook steeds hoeveel websites naar jouw site linken. Dit bepaald voor Google namelijk hoe populair je bent. En hoe populairder, hoe meer zin hij heeft om je website aan mensen te tonen.

Hoewel er nog talloze andere belangrijke regels zijn waar je best rekening mee houdt, hopen we je hiermee alvast op weg gezet te hebben. Vergeet zeker niet dat SEO een continu proces is en dus regelmatig moet bijgeschaafd worden.

Foto Popkorn Team

Hulp nodig met je online marketing?

Ken je Kevin al?
Hij gaat samen met jou je online marketing strategie bekijken en optimaliseren. Contacteer Kevin en hij gaat meteen aan de slag om zo veel mogelijk conversies te halen voor jouw bedrijf.

Meer over Kevin Contacteer ons