Februari 2020

Google For Jobs

Home > Blog > Artikel

#InHetKort

Werknemers wanted!

Binnenkort kunnen gebruikers ook via google vacatures terugvinden! Naast zoekfuncties als Google Shopping, Google Books, … komt Google binnenkort met hun nieuwste tool Google for Jobs naar België. Gebruikers krijgen dus na een zoekopdracht een lijst van jobs die voor hen in aanmerking komen. Benieuwd wat Google for Jobs juist inhoudt? Lees dan zeker verder.

Wat is Google for Jobs?

De naam verraadt het eigenlijk al, Google for Jobs is de nieuwe recruitment tool van Google. Het is vergelijkbaar met Google Shopping maar in tegenstelling tot het zien van producten na een zoekopdracht, zal je interessante vacatures te zien krijgen. Wanneer google in jouw zoekopdracht een job search herkent zal je een lijst te zien krijgen van vacatures die interessant voor jou zouden zijn rekeninghoudend met jouw locatie, zoekwoorden en volledigheid van de vacature.

Google for Jobs is eigenlijk al sinds 2017 in gebruik in de Verenigde Staten en wordt nu stilaan uitgerold over de hele wereld. Het Verenigd Koninkrijk, Spanje en sinds kort Nederland kunnen al gebruik maken van Google for Jobs. Wanneer België aan de beurt is, is nog niet geweten maar toch kan het al nuttig zijn om je al voor te bereiden. De resultaten van Google for Jobs in de Verenigde Staten zijn alvast veelbelovend, de eerste stap naar het zoeken van een nieuwe job gebeurt nu eenmaal vaak via Google!

Google for Jobs voorbeeld

#PrepareYourself

Enkele tips rond Google Jobs

Laat de creatieve titels achterwege
Leuke, creatieve titels zijn tegenwoordig enorm populair, denk maar aan de ‘Digital Superhero’, maar bij Google zijn titels waar je doelgroep naar zoekt belangrijk dus een specifieke titel zal dan ook veel betere resultaten krijgen. Kies daarom in plaats van de Digital Superhero voor ‘E-commerce marketeer’.

Never hide your most important content
Het is tegenwoordig een trend om bij je jobsomschrijving een deel van de tekst te verbergen tot de gebruiker ervoor kiest om deze verder uit te vouwen. Google is hier duidelijk geen fan van en je zal beloond worden als je alle informatie steeds ter beschikking stelt.

Structureer je data!
Google moet steeds in staat zijn om alle informatie terug te vinden. Daarvoor zal een kleine aanpassing nodig zijn in je website, Google ziet graag Structured Data. Wat is dit nu juist? Dit is een klein stukje code dat achterliggend wordt meegegeven zodat Google heel snel weet welke informatie wordt getoond (Titel, omschrijving, Locatie, Bedrijf, …). Alle informatie die je nodig hebt vind je hier.

Foto Popkorn Team

Meer weten?

Kom je graag meer te weten over dit onderwerp? We staan voor je klaar!

Contacteer ons