Juli 2018

Werken van thuis, een leuk voordeel of net niet?

Home > Blog > Artikel

#InHetKort

Minder stress, betere resultaten en een optimale teamsfeer

Een bedrijfswagen, gsm, laptop, … tot zelfs onbeperkt vakantie, in de IT-sector zijn extralegale voordelen normaal geworden in een contract. Als werkzoekende in deze sector is het dan ook vaak moeilijk om te kiezen tussen meerdere voorstellen. Kies je voor het hoogste bruto loon? De mooiste wagen? De werksfeer? Dit zijn allemaal goede redenen om ergens aan de slag te gaan, welke je het beste kiest is dan ook zeer persoonlijk. Bepaal de zaken die zeer belangrijk voor jou zijn en een minimaal vereiste zijn, daarnaast is het bedrijf kiezen waar jij je het beste bij voelt vaak de beste keuze, dat heb ik gedaan en heb nog geen seconde spijt van mijn keuze.

Sfeer op het werk

#BeHappy

Al deze voordelen worden aangeboden om de beste IT-talenten binnen te halen in het bedrijf en deze tevreden te houden zodat ze niet zomaar naar een ander bedrijf trekken. Gelukkig zijn op het werk is dan ook de belangrijkste vereiste. Hier bij Popkorn is een extralegaal voordeel dat we één dag van thuis mogen werken. Waar en wanneer je werkt kies je dan helemaal zelf, zolang je job maar uitvoert. Maar naast uitslapen en geen files heeft werken van thuis nog enkele voordelen, denk maar aan een probleem met je vaatwasser waar een loodgieter voor moet langskomen, zet dit op je thuiswerkdag ipv hier een vakantiedag voor te moeten nemen.

Productiviteit stijgt

Maar werken van thuis heeft natuurlijk ook voordelen voor het werk op zich. Je kan je eigen optimale werksituatie creëren zodat je ongestoord kan werken. Voor mij persoonlijk is dit aan mijn bureau met wat muziek op de achtergrond, voor anderen kan dit in een stille kamer zijn zodat ze zich beter kunnen concentreren. Op een bureau met meerdere mensen rond jou is er natuurlijk ook een grote kans dat je af en toe gestoord wordt door je collega’s. Wanneer je echt in de zone zit te coderen, dan wil je liefst gewoon doorgaan totdat je taken afgewerkt zijn.

The dark side

Natuurlijk zijn er ook zaken waar je rekening mee moet houden als je van thuis werkt. Meetings of brainstorms gaan nu eenmaal beter wanneer je bij elkaar op kantoor zit, zorg er dan ook voor dat deze op de andere dagen gepland worden. Daarnaast is het zeer belangrijk om in een creatief proces veel te itereren en dus feedback te vragen, wees dus niet bang om je collega’s even te bereiken via telefoon of Slack.

James Sinegal

“When employees are happy, they are your very best ambassadors.”

Kevin zijn bevindingen

Een uurtje langer slapen, geen file, je eigen koffie en ontbijten aan je eigen bureau. Een dagje in de week van thuis werken heeft voor mij een zeer tot rust komend effect. Je kan in een rustige omgeving even de tijd nemen om je aan een project te zetten. Ben je even de draad kwijt, dan ga je gewoon met je laptop en een koffie buiten zitten en krijg je nieuwe inspiratie om verder te werken (als het Belgisch weer het toelaat tenminste). Je hebt de vrijheid om je eigen tijdsschema te maken, dus wil je even naar de winkel terwijl iedereen nog aan het werk is, dan kan dat. Je haalt die tijd dan gewoon later op de dag weer in. Dat ene dagje zorgt er voor dat je week ook korter en sneller aan voelt. En indien nodig zet je gewoon jouw favoriete muziek op 200% volume. Ik zou het niet meer kunnen missen.

Foto Popkorn Team

Meer weten?

Kom je graag meer te weten over dit onderwerp? We staan voor je klaar!

Contacteer ons