Juni 2019

The Next Web 2019

Home > Blog > Artikel

#TNW2019

The heart of tech

Begin mei waren ook wij aanwezig op het grootste tech event van Europa. De NDSM-werf vlak naast het kanaal in Amsterdam was de nieuwe locatie voor deze editie. Welke technologieën zullen belangrijk zijn in de komende 10 jaar en hoe speel je als bedrijf hier op in? In deze blog lees je meer over onze bevindingen van The Next Web.

Gillian Tans Booking.com

Future of tech in Europe

Het eerste panelgesprek van The Next Web startte met Gilian Tans (CEO van booking.com) en Lauren Valbert (Head of Health & Tech, Edelman). Techbedrijven in Europa staan steeds voor een grote uitdaging, dankzij de strikte regels en de weinige financiering voor startups, Gilian was zeer duidelijk, als Europa belangrijker wil worden in de techwereld moet er een betere business environment gecreëerd worden. Talenten en innovatie zouden beter gestimuleerd en aangemoedigd moeten worden.

Deze editie van The Next Web had ook niet voor niets een podium gereserveerd voor women in tech, de techwereld wordt tot op heden nog gedomineerd door mannen. Om vrouwen aan te sporen om in de techwereld te stappen zijn dan ook enkele sterke voorbeelden nodig, om andere vrouwen te inspireren dat iedereen succesvol kan worden.

#NikeFit

The Power of Digital Transformation

Michael Martin, head of digital products van Nike bracht een interessante keynote over hoe zij creativiteit en innovatie aanpakken. Nike is dan ook naast een sportmerk ook een techbedrijf, dankzij de nieuwe technologieën kunnen ook zij blijven innoveren. Maar hoe kan bv. Augmented Reality nu helpen voor de ontwikkeling van nieuwe schoenen? Schoenen worden momenteel nog steeds met standaard maten ontwikkeld, maar elke persoon heeft unieke voeten waardoor meer dan 60% van de mensen een verkeerde schoenmaat draagt.

Maak kennis met de Nike Fit app! Deze nieuwste ontwikkeling van Nike die in juli gelanceerd zal worden, gaat het makkelijker maken om de perfect fit te vinden. Deze app scant je voeten en geeft per schoen model aan welke maat je zou moeten nemen. Het meet namelijk niet alleen de lengte van de voet maar ook de breedte enz. Het houdt ook rekening met het doel waarvoor de schoen gebruikt zal worden (sportschoen, sneaker, …).

Cassie Kozyrkov Artificial Intelligence

#ArtificialIntelligence

Machine learning vs machine teaching

Artificial Intelligence (AI) was op The Next Web overal aanwezig. Cassie Kozyrkov, Chief Decision Scientist van Google gaf ons hier heel wat stof om over na te denken. AI is namelijk niet de sciencefiction robot die velen van ons voorstellen, AI is een werktuig net zoals bijvoorbeeld een hamer. Wanneer het over AI gaat moeten we niet bang zijn van AI zelf maar eerder van de intenties van de mensen die dit gaan gebruiken. Het gaat dan ook minder over machine learning maar machine teaching.

Paul Robson creativity

Fueling creativity in the age of AI

Om nog even verder te gaan over AI, moeten we beseffen dat AI ons kan helpen door repetitieve taken over te nemen, maar creativiteit en verbeelding zal nooit vervangen worden. Paul Robson, president van Adobe in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) beweert zelfs dat dankzij AI, creatievelingen uitgedaagd zullen worden om beter te worden in hun vak.

Webshops

Webshops!

Dat webshops belangrijker en belangrijker worden moeten we je natuurlijk niet meer vertellen, maar hoe kan je als bedrijf een succesvolle (web)shop oprichten? In principe is er niet veel verschil bij een webshop tegenover een echte winkel. De customer experience zal bepalen of een klant terug zal komen of een andere winkel bezoekt, zorg dus voor een toegevoegde waarde op jouw (web)winkel. Een goede service in de winkel (of online), een leuke ervaring en een goede service na verkoop zijn dus cruciaal voor een optimale customer experience. Naast deze customer experience is personalisatie ook alsmaar belangrijker, iedereen is uniek en wil ook zo behandeld worden, of het nu in een winkel is of online.

Foto Popkorn Team

Meer weten?

Kom je graag meer te weten over dit onderwerp? We staan voor je klaar!

Contacteer ons